Zondag 21 oktober lezen we Jesaja 29:18-24: ‘Ieder die verward was, zal inzicht verwerven, wie altijd klaagde, is vol begrip.’ Misschien nog wel een groter teken dan de ziende blinden en de horende doven, over wie we de afgelopen weken veel hoorden. Inzicht en begrip – dat is een grote gave. Gerrit Maas verzorgt de muziek. Gerrit was organist in de Thomaskerk, en we zijn blij dat hij invalt voor Wouter Harbers, die deze week in Oxford een cursus volgt.

Zondag 28 oktober lezen we uit Jesaja en Marcus. In beide gevallen schetst de schrijver een weinig rooskleurig beeld van de mens: blind en in een wereld vol nare gebeurtenissen. Maar toch, de mens gelooft, zou dat al de redding kunnen zijn? De mens wil graag geloven en vanuit de Andere kant is een hand permanent uitgestrekt, maar in hoeverre leidt het lijden in deze wereld ons daarvan af? Organist is Gert-Jan van den Bos, voorganger Stijn van der Woude, predikant in opleiding, wonend in Zeist.

Gemeentereis 2017