Zondag 8 december, bent u trots op uw stamboom? Tot hoe ver gaat deze terug en zaten er wellicht belangrijke personen in? Net als vele zaken is het woord stamboom te herleiden tot een Bijbels verhaal. We zullen ons aan de hand van Jesaja 11:1-10 en Romeinen 15:4-13 verdiepen in de bekende wortel of stronk van Isaï (Jesse), de ‘boom’ van waaruit een groots geslacht zal groeien. Hoe zijn wij als Christenen in die boom te vinden? En kunnen we aan deze boom de vruchten herkennen?

Zondag 15 december vieren we de tafel van de Heer. Lezingen uit Micha 6:1-8, en vermoedelijk Matteüs 11:2-11.

In de avond vieren we het Festival of Lessons and Carols: Reisgenoten door de tijd. Met muziek van het Carolkoor en een gelegenheidskoor, samenzang, lezingen en gedichten. Voorganger ds Roel Bosch, organist Sebastiaan 't Hart, dirigent Jasper Witteveen. Aanvang 19.30 uur.

Zondag 22 december is het nog geen Kerst, maar Jezus is deze zondag volgens de lezingen al wel geboren. Zijn missie van bevrijding is begonnen, God is met ons. Wat een troost en wat een gevaar voor mensen van nu. We lezen Jesaja 7:10-17 en Matteüs 1:18-25.

’s Avonds vult de kerk zich met carols, lezingen, gedichten en gedachten rond het komende Kerstfeest: Festival of Lessons and Carols. Aanvang 19.30 uur, welkom.

Dinsdag 24 december, Kerstnacht is bij ons naar traditie een Kerstfeest voor alle leeftijden. Er is een verhaal, er zijn bekende én verrassende liederen en muziek. Na afloop delen we in de Shalomzaal al in de kerstvreugde. Fijn om te merken dat er ieder jaar ook velen komen die de kerk niet vaak van binnen zien, en dat ze zich dan welkom weten.

Woensdag 25 december, eerste Kerstdag, vieren we Kerst in een dienst voor alle leeftijden, een WIJsviering. We sluiten het Lichtproject af, met het Kind van het Licht in ons midden.

Zondag 29 december lezen we het slot van Lucas’ Kerstverhaal 2:33-40. Op deze zondag, op weg naar ‘Oud en Nieuw’, een verhaal waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten. Hoe mooi wil je het hebben? Lucas brengt ons naar de tempel waar een kind door zijn ouders wordt opgedragen aan God. En daar komen dan twee oude wijze mensen omheen staan, Simeon en Anna. Deze wijzen uit Israël komen niet met goud en wierook en mirre, zoals de wijzen uit het oosten, maar met een lied en een zegen. Ik hoop te kunnen laten zien hoeveel moois er in dit Bijbelverhaal zit.

Om 19.30 uur is er een Ionaviering.

Dinsdag 31 december, Oudjaarsavond, houden we om 19.30 uur in de kerkzaal onze laatste viering van het jaar. We zullen niet met veel mensen zijn – de rust van de ruimte helpt ons het rumoer in en om ons te vergeten, stil te staan en onze verwachting te vinden bij de Eeuwige.

Woensdag 1 januari, Nieuwjaarsdag, deze viering wendt ons na de viering van gisteren weer naar elkaar toe. Aanvang 11.00 uur in de Shalomzaal. Welkom, natuurlijk.

Zondag 5 januari, de zondag waarop de drie wijzen langskomen. De oude traditie kleedt ze in gewaad en uiterlijk van de drie bekende continenten, Azië, Afrika en Europa en zo ook als nakomelingen van Sem, Cham en Jafeth. Kunnen we hen volgen, in hun weg naar en van het Kind? Hoe wereldomvattend is ons kerstverhaal, nu het gewone leven weer begint? Matteüs 2:1-12, Jesaja 60:1-6.